PAJOR MARIANN

Nekem az megy könnyen, hogy mások gondolatait
formába öntsem. Szavakba és mondatokba,
egy kicsit strukturáltan, egy kicsit
ünneplőbe öltöztetve.

hr kommunikáció

Azt sokan tudják mit jelent a HR, érteni kevesebben értik, vagy akarják érteni. A kommunikáció mára kommersz fogalom. Na de így együtt, az én értelmezésemben mit takar az, hogy HR Kommunikáció?

Stílust adni a HR szaktudásnak. Felöltöztetni úgy, hogy mindenki kedvére nézegethesse. Tetsszen neki, akarja megismerni.

Stílust, fogalmakat és definíciókat kimondani abban a formában, hogy a HR, ne csak egy szűk kör értelmezési sajátja legyen a vállalaton belül és kívül.

A HR Magazin elmúlt 3 éves tapasztalata alapján mondhatom, hogy a HR „súlytalan” megítélésben az egyik legerősebb tényező a megfelelő kommunikáció hiánya. Sokszor nincs meg a mit és a hogyan kérdésekre adott adekvát válasz, a hely és az idő függvényében. Ebben vannak nekem ötleteim és gyakorlatom. Mindenkinek testreszabottan.

Nem sztenderd módszertan alapján dolgozom, ritkán állítok és használok modelleket. Meghallgatom, értelmezem a kérést, lefordítom magam számára a problémát, majd ezt közösen elfogadjuk és erre találunk megoldást. Ez tulajdonképpen egy rövid, gyors, de annál hatékonyabb folyamat tud lenni, ha megérett valóban az elhatározás.

Ha van kérdése, vagy kíváncsi a véleményemre, esetleg Önnek van a témában, írjon nekem: pm@szoesbeszed.hu

Örülök, hogy érdeklődik a HR kommunikáció iránt.